forum SKUTERIST Seznam forumov
 
Registriraj se
 
forum SKUTERIST Seznam forumov Pogosta vprašanja Išči Seznam članov Skupine uporabnikov Tvoj profil Zasebna sporočila Prijava
 



Piaggio Typhoon ne dela več...

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    forum SKUTERIST Seznam forumov -> Popravila (Piaggio/Gilera)
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
demokedes
Stopnja:
Stopnja:


Pridružen/-a: 02.04. 2007, 14:46
Prispevkov: 11

PrispevekObjavljeno: 01 Maj 2015 19:40    Naslov sporočila: Piaggio Typhoon ne dela več... Odgovori s citatom

Pozdravljeni,
Imam en skuter (Piaggio Typhoon, mislim da letnik 1998, notri ima DR 75ccm zračnohlajen cilinder, s katerim je bilo narejenih dobrih 30.000km. Pred "spancem", je zagotovo delal), ki je sedaj več let stal. Pred kakšnim letom sem ga probal obuditi, vendar neuspešno. Spomnim se, da sem posumil na frgazer. Sem ga tudi raztavil, vendar ni bil nič bolje. Seveda sem zamenjal tudi gorivo, vendar brez uspeha. Takrat se sicer spomnem, da mi je enkrat vmes pržgal.
Pred kakšnim tednom sem ponovno probal, vendar ponovno brez uspeha. Iskro skuter ima. Sem probal dat gorivo direktno v cilinder, vendar brez pravega uspeha. Zdel sem na hitro probal dat prst, tam kjer je drugače svečka in se mi je zdelo, da ima res slabo kompresijo.
Ali je možno, da so samo batni obročki slabi?
Glede na to da imam skuter na primorskem, da ni registriran in da je nasplošno kar slabo ohranjen, pa še cena rabljenih ni tako visoka, se mi poraja vprašanje glede smiselnosti kakršnegakoli popravila. Drugače pa imam jaz tudi še originalni 50ccm cilinder in bat.
Kaj mislite, ali je lahko še kaj drugega narobe, ali je velika verjetnost, da je skuter "zaribal", in da bo skuter po tem, ko bom zamenjal cilinder in bat z originalnim normalno delal.
Malo mam še pomislek zaradi tega, ker je na skuterju zamenjan frgazer, valjčki, ojnica, auspuh. Se pravi a bo z originalnim cilinderom to sploh kam šlo ali bom moral še kaj drugega menjati. Skoraj sigurno valjčke…da bo sploh kam potegnilo. Še kaj drugega? Že vnaprej hvala za ideja in nasvete.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    forum SKUTERIST Seznam forumov -> Popravila (Piaggio/Gilera) Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu